Conrad – för Tekkies

I över 90 år har Conrad levererat teknik och elektronik till hushåll och företag i Europa. Familjeföretaget grundades 1923 i Berlin och har sedan 1946 sitt huvudkontor i Hirschau i södra Tyskland.

Steg för steg, har det privatägda företaget utvecklats från att vara en liten specialiserad återförsäljare av elektroniska komponenter till att idag vara Europas största återförsäljare av elektronik och teknik. Men alltid med samma tanke – Vi ger dig förutsättningarna för ditt gränslösa tekniska skapande!

Vi på Conrad är här för dig med en passion för elektronik och teknik och med en räckvidd på över 700 000 artiklar kan vi leverera nästan vad som helst. Allt från de senaste 3D-skrivarna till de mest sofistikerade quadrocopters. Hos oss hittar du allt inom hobby, komponenter, verktyg, hem & trädgård, energi, biltillbehör, hemelektronik och dator & kontor.

Vi är redo för framtiden – tack vare ett av Europas modernaste logistikcentrat. Logistikcenter i Wernberg södra Tyskland, är ett av de mest avancerade orderplocknings- och distributionscenter inom europeisk postorder. Här skickas i snitt 50 000 paket varje dag och under högsäsong upp till 100 000 paket till över 200 länder världen över.

Logistikcentret utgörs av ett höglager i fyra våningar med ett utrymme på 100 000 kvm. Logistikcentret är helautomatiskt med 375 shuttles som servar lagerpersonalen och har över 20 km transportband. Innan utbyggnaden av logistikcentret, som blev klart i slutet av 2014, hade lagret utrymme för 42 000 pallar.

Välkommen till Conrad!