#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Projekt: Jag bygger mitt egna chassi av ett gammalt kassettdäck

I planeringsstadiet tänkte jag vika ihop ett chassi själv. Men tidsbrist har lett till att jag istället har köpt ett gammalt kassettdäck.

Bild_1-edit

Lådan och framsidan har i stort sett likadana mått som mina CAD-skisser och de mått jag planerat. Halva jobbet är alltså gjort, och en framsida är det enda jag behöver designa, vilket leder till att jag hinner med det jag ska. Efter att ha tömt ur chassit på onödiga saker och sådant som jag inte kommer att behöva så fanns det gott om plats för det jag ska använda.

Erik visar upp sitt tomma chassi

Ovan är chassit tömt, och till nedan så har jag lagt i de saker jag ämnat använda i en ungefärlig ordning. Allting kommer att självklart skruvas fast och monteras i chassit på något sätt då allting faller på plats med kretsen, skärmen, arduinon o.s.v.

Erik visar upp sitt chassi gjort från ett gammalt kassettdäck

Designen på frontpanelen är påbörjad, och det blir nästa blogginlägg!

// Erik

OM PROJEKTET LABAGGREGAT

Erik Hansson har genom ett samarbete tillsammans med Conrad.se fått en plattform att dokumentera sitt pågående gymnasieprojekt. Erik går tredje året på teknik på Västermalms gymnasium i Sundsvall och gör ett examensarbete på 100 gymnasiepoäng.  Så här beskriver Erik sitt projekt själv: ”Jag bestämde mig för att göra en sak jag länge tänkt på att göra, och det är att konstruera ett labaggregat, eller spänningskub eller vad man nu vill kalla det. Det finns ofantligt många olika sätt man kan designa och konstruera ett labaggregat på och det finns några varianter man kan välja mellan. Vad som definierar ett labaggregat och hur det fungerar väljer jag att lämna ute ur blogginläggen. Det finns många sidor på nätet som man kan läsa om hur ett labaggregat, eller nätaggregat fungerar. Jag tänkte koncentrera mig mer på hur jag konstruerar mitt aggregat.”