#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Planering och skisser av chassi för labaggregat

Om projektet labaggregat
Erik Hansson har genom ett samarbete tillsammans med Conrad fått en plattform att dokumentera sitt pågående gymnasieprojekt. Han går tredje året på teknik på Västermalms gymnasium i Sundsvall och gör ett examensarbete på 100 gymnasiepoäng. I sitt projekt konstruerar han ett labaggregat. Det finns många olika typer av labaggregat och om dessa olika sorter finns mycket information att hämta på nätet. I denna serie av inlägg fokuserar sig dock Erik på just sin typ av labaggregat och beskriver vägen till resultatet.

Snabba skisser för att hålla koll på måtten

Ja, jag tänkte ju tillverka ett chassi också… För att fixa en ritning och kunna ha måtten nära till hands och samtidigt göra det enkelt att hitta ritningarna så har jag skapat några snabba delar i Solid Edge. Mest för att få mått, men samtidigt får en uppfattning hur allting kommer att monteras ihop för att få ett hum om hur det kommer se ut. Jag har skissat upp ett nätaggregat, ett kretskort och transformatorn jag tänkt använda. Själva fronten har jag börjat så smått att skissa på men det är så lite att det inte är lönt att visa.

Skiss Labaggregat    Själva lådan med nästan alla delar utplacerade. Jag tog enbart de större delarna för att få en uppfattning hur jag ska göra.

Skiss Labaggregat

Mått på själva lådan.

Skiss Labaggregat Skiss Labaggregat

Skiss Labaggregat

Mått på kretskort (bara för att kunna placera och mäta med), datornätagget och transformatorn. Kanske blir det mer CAD eller mer arbete med arduinon nästa gång?

Erik