#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Formula Student – Tillverkningsfasen har börjat

Tillverkningsfasen har nu börjat och studenterna är tillbaka med vilja att börja bygga en racingbil. De flesta beställningarna är beställda och de första leveranserna kommer i dagarna. Vi har beställt rör som ska laserskäras innan de kommer till oss så vi kan börja svetsa ihop stålrörsramen. Aluminium har kommit och det har börjat svarvas bultar som det kommer behövas många av. Vi har även fått våra lagtröjor som man kan se i vår senaste lagbild.

Lagbild | Formula Student

Silverstone och Hockenheimring

Vi har blivit antagna att tävla i två tävlingar i sommar; Silverstone, Storbritannien och Hockenheimring, Tyskland. För att komma in i Hockenheimring tävlingen är man tvungen att svara alla rätt på ett quiz på så kort tid som möjligt. Quizet består av frågor om tävlingens regler och även ingenjörsmässiga frågor där man behöver räkna ut en specifik kraft eller dylikt. Vi samlade ihop laget när quizet skulle släppas och jobbade som ett lag för att få rätt på alla frågor. Efter 10 minuter hade vi fått alla rätt och det räckte för att vi skulle få vara med i tävlingen. Tävlingen i Tyskland anses som en av de med tuffast konkurrens och är därför svår att komma med i.

Crash Test Formula Student

Innan jullovet gjordes det flera test på en “impact attenutor”. Den består av aluminium i “honeycomb”-struktur. Den sitter på nosen av bilen och ska verka mot en eventuell krock. Testresultaten måste skickas in till ledningen vid tävlingarna för att man ska få medverka. Det är väldigt viktigt att den funkar om den nu skulle behövas användas, vilket vi inte hoppas.

Formula Student - Crash Test

Motorteamet har börjat med att måla motorbänken där vår andra motor ska kartläggas och finjusteras för att sedan överföra konfigureringen på motorn som sitter i bilen. Motorbänken kommer börjas sättas ihop snarast och bör vara klar till nästa nyhetsuppdatering.

Motorbänk Formula Student

Formula Student