#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Formula Student – Uppdatering

Hej!
Just nu är vi inne i designfasen vars mål är att få en klar CAD-ritning av bilen. Den 18:e december ska hela bilen sammanställas till en ritning och därför jobbar varje grupp i laget med att göra klart sina ritningar. Det spenderas många kvällar framför datorskärmarna. Jag tror alla ser fram emot juluppehållet för att samla krafter och sedan börja tillverka bilen.

Sedan sist har vi ställt ut på ARKAD, den största karriärsutställningen i södra Sverige. Tyvärr fick vi inte in bilen genom dörrarna men vi ställde upp en snygg monter ändå. Vi var på ARKAD för att få kontakt med studenter och inspirera dem till att vara med i projektet nästa år. Projektet går inte endast ut på att bygga en bil utan det finns många administrativa och ekonomiska delar som även behövs skötas. Därför är projektet lämpligt för fler än maskintekniker som utgör majoritet i projektet.

Formula Student-monter på ARKAD

Förra årets bil fungerar och används ofta, om vädret tillåter, för att testa att våra mätinstrument fungerar samt andra tester som är nyttiga för oss. Det är även användbart för oss att få en blick för hur det man mäter på bilen ser ut och hur man kan analysera datan.

– Formula Student

Om Formula Student

Formula Student är Europas största motorsporttävling för studenter. Tävlingen utmanar ingenjörsstudenter att designa, bygga och köra en en-sits racerbil. Efter ett års arbete tävlar alla universitet under fyra dagar där bilens fart, acceleration, bränsleförbrukning, uthållighet och styrningen sätts på prov. Varje lag måste även presentera ett hypotetiskt förslag på hur bilen ska kunna massproduceras samt kunna förklara för personer i branschen varför man har valt att bygga bilen på sitt sätt. När man deltar i projektet har man chansen att visa sina tekniska-, tillverknings- och design-färdigheter. Man lär sig även att samarbeta, planera, presentera och arbeta med en budget. Tävlingens syfte är att utveckla driftiga och nytänkande unga ingenjörer och uppmuntra fler unga personer att sträva efter en karriär som ingenjör.

Värt att nämna: Förra året sattes ett världsrekord av AMZ Racing som accelererade från 0-100 på 1.5 sekunder med deras elektriska bil.

Under vintern och våren kommer vi att få följa ett gäng studenter från LTH, Lunds tekniska högskola som deltar i tävlingen, från designfasen till tävlingsdagen!  De kommer att skriva blogginlägg om processens gång som Conrad sedan publicerar här på tekkie.se. Conrad sponsrar årets deltagare med produkter som de kan använda till tillverkningen av bilen och i prototypbygget. Vi på Conrad ser med spänning på denna resa som vi får följa med på!