#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Visitkortshållare med robot-tema

Det är skojigt och nyttigt att varva storprojektet med lite mindre projekt. Det ger både utlopp för mängder av uppdämd kreativitet samtidigt som man snabbt får se ett resultat. Vad jag upplever som att ladda batterierna och värma upp den där verkliga glädjeinspirationen på roligaste möjliga sätt. Så jag tänkte att vi skulle klämma in ett par småprojekt idag, jag gillar robotar och tänkte att vi kunde göra några småpresenter till vänner. Visitkortshållare har väl ingen så det kanske är skojigt att göra ett par såna på robot-temat. Några rörstumpar kan bli en miniatyr-robot. De små ”tårtflikarna” jag kapat ur med vinkelslipen behöver lite brytning med tången och massage med släggan.Svetsar helt enkelt igen dem och slipar över skarvarna med lite mer hjälp av vår vän vinkelslipen. Jag vet inte, vad tror ni? Huvudtoppen förvånansvärt rund, ja för att var gjord av mig alltså haha, ibland har jag mina stunder. Skåror urkapade för visir/ögon och även munnen, planen är att handfila mun å ögonhålorna och ta det i lugn o ro för att nå bästa resultat. Jepp många delar – kanske vi får ihop nåt skojigt här?!? Lite experiment å variation är skoj, kanske lär man sig något nytt! Shoppade en gammal lampa på röda krysset eller som det heter här på vischan. ”Reprisen” med såna därna böjliga armar, tror jag testar klippa till å pillra fast bitar av denna böj-arm till åtminstone en av robotarna… Armar å ben går faktiskt att böja lite, å alla robotarna står givetvis själva *mkt viktigt att dom är funkis*

 Skapandet av podium

Nu börjar det likna nåt här ju. Fast vi behöver ju någon form av podium eller vad det kallas? Jag hittade en rund platta i  skrotbingen intill ett plasmaskärningsbord några grabbar renoverat till liv. Lite polerande med vinkelslip å för hand å vips inger den före detta jätterostmyntet lite löfte. En rund järnplatta o en rostig solid järnstång kanske kan knådas ihop till nåt skoj? Jag har några ideer, första är kraftledningar, och roboten som norpar ström ur elnätet.

Visitkortshållare robot, alternativ

Det är skojigt att teckna och det är nåt jag återupptog efter lååångt uppehåll, och ödmjukt vill jag påstå hellre än bra om man säger så. När man backar tillbaka från någonting och lägger fräscha ögon på något man utövar så medför det gärna insikter.En lustig sak är djup i bilder, ja ni vet hur man ritar någonting 3-dimensionellt tänker jag. Det skulle vara en kul grej att bygga en skulptur i 3-D på samma sätt, bara att när man snurrar på ”porträttet” kan man se hur djupet är förvrängt.En av de absolut vanligaste exemplen är nog att teckna en väg, så jag tänkte göra en liten vägsnutt med trottarkant och en lurig robot… Fast det saknas nåt… hmm en robot ja!

Sådär, det var alla miniatyr-robotar för dagen 🙂
Simma lugnt så ses vi snart!

Robot-Tobbe