#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Hebocon i Veberöd

Inför höstlovet bestämde sig CoderDojo Veberöd för att organisera Hebocon, en robottävling för dem som är tekniskt obegåvade. Detta är en tävling där odugliga robotar som knappt kan röra sig samlas och på något sätt lyckas delta i konstiga, klumpiga bataljer. Så vitt jag vet är detta den enda robottävlingen i världen där människor utan teknisk kunskap för att bygga robotar tilldelas priser. Reglerna är enkla: roboten som först är utanför ringen förlorar. Om en robot välter, förlorar den. Om båda robotarna lyckas hålla sig kvar i ringen, vinner den som lyckas röra sig längst. Vid osäkerhet bestämmer publiken vinnaren.

Vi inspirerades av en Hebocon anordnad i Malmö bara en månad tidigare. Vi hoppas att ett sådant event kan öka viljan hos barn att bygga med teknologi och inspirera dem till att vara kreativa istället för att bara vara användare, och såklart ha kul samtidigt. Vi samlades på fredagsmorgonen på det lokala fritidshemmet.

hebocon veberöd 2016

Våra deltagare tog med sig några gamla, oälskade leksaker. Tack vare sponsorskapet från Conrad tog vi med oss många användbara delar, motorer och strömförsörjning. Alla spenderade större delen av dagen med att plocka isär saker för att sedan bygga ihop dem i nya former, vilket resulterade i knasiga robotar. Totalt byggdes 11 robotar ihop och klockan 15 var det dags att se vilka robotar som var mästare… eller vilka som ens överlevde tävlingsdeltagande.

hebocon-veberöd

Vinnaren, Fly4Life, tog emot vår särskilda, specialbyggda pokal och glädjen av att vara vinnaren av den första Hebcon i Veberöd.

2016-11-04 15.31.12