#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

En katt med klös!

Tjenis p…ålitliga läsare! 🙂

Förra gången slängde vi ihop en anskrämlig älg lite sådär snabbt och elegant och planen är att göra en ny grunka att ge bort. Chefen gillar jamare och skulle säkert vilja ha en plåtgrunka att snubbla över där hemma (Chefen = min flickvän så inga missförstånd uppstår). Sist nämnde jag något om att ögonen är fönstren till själen eller något i den stilen. Av den anledningen rotade jag i garaget efter något som kunde föreställa ögon på den tilltänkta grunkan.  Jag hittade dessa två myskobultar, som ni kan se på bilden…

jamare_001

Dessa ovala mojänger med streck i mitten tycker jag fångar kattögon bra! Men även de två lite större ringliknande föremålen passar förhoppningsvis som kinder till katten.

jamare_002

Jamen är inte detta perfekta kroppen? En krökt rygg!

jamare_003jamare_004jamare_005

Vi börjar med att punkta ihop kinderna baktill. Sedan kan jag tycka att kinderna bör ha lite distans till kroppen… en mutter får symbolisera munhålan på katten. Nästa steg är ögonen. Jag punktar fast muttrarna så att den blivande ägaren själv kan justera blickfånget efter humör. Så här ser det ut framtill, svetspunkterna är dolda baktill. På med lite morrhår.

jamare_006jamare_007

Sen punktar vi kroppen till vår lilla distans eller ”munhåla” så att de passar ihop.

jamare_008

Tassarna är lite lurigare, vill ha dem ”mysiga” och gömma klorna så jag rotar fram ett gammalt rostigt lager och kapar av det och pillar ut kulorna, polerar bort rosten med en skvätt autosol och handduk.

jamare_009

Man behöver inte krångla till det i onödan så jag kapar ur ett par stänger ur farsans ugnsgaller och fäster dessa mot kulorna så att tassarna får en stomme eller kattben så att säga.

jamare_010jamare_011jamare_012

Sedan kröker jag till bakbenet och andra frambenet samt punktar ihop tassar, ben och kropp. Efter det är gjort så gäller det att snabbt bryta loss och testa balansen innan punkterna kallnar.

jamare_015jamare_016

Jag känner på svetspunkterna och ser snabbt att morrhåren är för svaga för att hållas uppe. Jag fixar till detta genom att veva vilt med svetsen *TADAA*. Bryter och brottas med kattskrället och ser till att den dels kan stå på tre ben, men även att den balanserar på baktassarna så att den alternativt kan stå på bakbenen. Jag svetsar på punkterna.

jamare_017jamare_018

För skojs skull så monterar jag även en framtass som är i luften, då det ska vara klös i katten. Sedan ska den även ha en svans, som jag gör genom att skarva två fjädrar.

jamare_019jamare_020

Svans på plats! Jag satte även på ett par öron som ligger finkammade bakåt.

jamare_022jamare_023

Vad säger ni, är det klös i katten? Håller tummarna för att ni blir peppade till att ge er på något litet byggprojekt där hemma. Faktiskt funderar jag en hel del på vad ni donar ihop för spännande skapelser och önskar att jag fick se dem. Kanske vi alla sitter och tänker samma sak och är nyfikna på vad som skapas för fullt i era garage?!

Såhär till jul så måste vi ju klämma in en extra grej, en filmsnutt på ett annat bygge som jag har gjort. Det har varit lite klent med mördarrobotar så det här kändes lämpligt ;).

Jag presenterar Robot Santa…

God jul och ett gott nytt år på er alla flitiga läsare. Nu får ni simma lugnt så ses vi i början på nästa år igen!