#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Älghängare av hästskor + Plasmaskärare

Hejsan och halloj alla tålmodiga läsare!

Tillbaka till brottsplats… bloggplatsen menar jag och undrar om någon kommer ihåg ”elaka Arne” och förknippar mig med densamma? 🙂

Det tar tid att dona ihop plåtskulpturer och den här gången sätter vi ihop en eller ett par enklare grejer. Såhär till jul så känner jag mig givmild och tänker att denna skapelse ska jag ge bort till någon närstående. Oj, oj, oj  och se paniken fylla deras blickar när de känner sig skyldiga att placera nämnda pryl på synligaste plats i hemmet. Haha, nej menar såklart glädjen i deras blickar när de får något vackert som de bara ääälskar.

Okej, jag kikar runt i föräldrarnas garage och hittar massor av hästskor, antagligen något som syrran slängt in. Så låt oss tänka ut något mysko åt syrran, hon gillar hästapollar, nonstop och skräckfilmer.  Min tanke är att kasta ut hästskorna på garagegolvet och se om jag får någon idé som kan likna ett mönster…

*Brak, krasch och dån*

Okej en häst eller en älg borde vara busenkelt att få ihop. Kanske hellre älgen för då kan man använda hornen som funktionella hängare. Det får bli det!  Vi börjar med att stålborsta bort den värsta rosten.

älghuvud

Sedan tar vi oss an huvudet. Jag testar att sätta ihop två hästskor, en lite mindre och en lite större som ger formen av ett huvud. Dessutom sätter jag ytterligare en hästsko i nedre delen av huvudet som kan verka som en mun.  Det är viktigt att älgen ser klyftig ut så att syrran kan identifiera sig med konstverket, haha.

älgmun

Härnäst så radar jag upp två hästskor på höger sida om älgens huvud och två hästskor på vänster sida om älgens huvud i linje med varandra så att det ser ut som horn.

älghorn

För att hästskorna ska fungera som hängare så mäter jag och ritar upp en bra vinkel med tuschpenna. Det är väldigt knepigt att komma ihåg vinklar i efterhand så det är okej att fuska med tusch.

moose_005-2s-nough

Tja, om jag maxar ut mina mattekunskaper borde två hästskor ge fyra hängare?

kapade horn

Kapat och redo.

shifty eyes

Ögonen är sannolikt det första man möter och därför vill jag testa en listig blick… ni vet sådana där ”shifty eyes”!

älghängare

Och här ser vi hur älgen listigt försöker hålla sig på mattan!

älghängare-1

Vi kör en till bild på slutresultatet från sidan. Snyggt va?

För er som inte kan hålla er till nästa blogginlägg så har jag fixat en video på en mojäng som jag satte ihop till syrrans grabb som ni också kan ta del av.

Skapelsen ni kan se i videon har kommit till liv med hjälp av en plasmaskärare.  Det gör inte bara arbetet enklare utan öppnar helt nya dörrar till oanade möjligheter. Bara fantasin sätter gränser.

Tusen tack Conrad!!

CONRADS PLASMASKÄRARE, HISS ELLER DISS?

En plasmaskärare är verkligen någonting jag kan rekommendera till alla, resultatet blir så mycket bättre och processen så mycket roligare. Det är som att teckna genom att skära igenom plåten med ”pennan”, helt fantastiskt. Jämförelsen är ganska bra eftersom det verkar vara ungefär som att lära sig teckna, det blir bättre med träning. Den värmer upp en låga som smälter metallen samtidigt som tryckluft blåser undan så att den skär igenom.

Maskinen är busenkel att använda (lyckligtvis för sådana som mig, haha). Korka i strömkabel och korka i luftkompressor. Det är nog bra med en lite större kompressor tror jag, min lilla rackare är lite klen. Sedan nyper man fast jordklämman i metallstycket som ska skäras. Det är bara en liten vridknapp som slår på och ställer in styrkan på värmestrålen, samt en luftregulator baktill där man justerar lämpligt lufttryck.

Faktiskt så enkelt att man är igång minuten efter man lyft plasman ur kartongen! Tror att jag ska göra ett videoklipp om detta, låt mig lära mig att använda den lite bättre så ska jag försöka få ihop en vettig intro till Plasma. Men jag kan redan säga att Plasma visat sig vara en enorm hiss och ett stöd till mina skapelser!

Tack igen Conrad för att ni möjliggör detta. Och till er vänner föreslår jag att ni letar fram några konservburkar och plåtbitar och pysslar ihop en plåtrobot så länge!

Vi ses snart, simma lugnt!