#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Läderfejs – in the making

Välkommen tebax vänner :))

Okej pang på rödbetan, det mystiska verktyget till Läderfejs som jag nämnde sist.
Här har vi grunden!

conrad_42

Jepp, du ser helt rätt, en stycken rostig grön kula!!! Hmm jag hoppas att det inte är en bomb som hittat till skrothögen?!? Nä den verkar läcka olja så det måste vara nån form av tryckcylinder för olja? Någon som vet? Tänker så det knakar här, kanske det är en sådan där tryckcylinder som sitter i bilar som kan pumpa upp dämparna – fast typ från 50- talet eller något? Låt oss lämna detta mysterium och omvandla den mystiska grunkan till något helt annat nu ;).

Omvandlingen av verktyget

Planen är att klyva grunkan, hälla och torka ur oljan, svetsa ihop den och polera upp den. Sen ska den få ett handtag. Jag ser om jag kan rädda något handtag från någon gammal grunka från tippen, hyvel eller något. Kanske något runt föremål klaffar ihop bättre, typ en sked, soppslev eller något? Till mixen, som ni nu säkert redan gissat ska en kedja och ett svärd läggas till, så här blev det:

conrad_43

Det är viktigt att få till rätt posering därför lutar jag upp kroppen och ändrar och punktar med svetsen tills jag är nöjd och belåten. Den här vinkeln på armen och sågen känns spontant skojigast…Men eftersom vi har satt fjädrar i handlederna så MÅSTE gubben stå i det som ska bli det färdiga upprätta läget. Som ni förstår gör fjädrarna att allt pekar åt ett helt annat håll när gubben ligger eller lutar…

conrad_44

Jag lägger omkull gubben och svetsar så att svetsen rinner ihop lättare i skarvarna. Jag passar även på att dra på en dojja på Läderfejs i samma veva:

conrad_45

Jag rullar runt gubben och sätter dit andra armen också. Sen ställer jag upp den och bryter till så stödhanden hamnar i rätt läge. Den får inte sitta ihop med den första utan den ska vara fri så vi får svaj i händerna och sågen…

Jag lägger ner den igen och svetsar ihop…

conrad_46

Verktyget i Läderfejs händer.. If u like this throw your hands in the air, haha.

conrad_47

Här är min video på slutresultatet!

Simma lugnt!