Makers

Tillverka, experimentera, undersöka och uppfinna.

Nationell Makerskonferens på STPLN

Den 21 och 22 oktober arrangerade Fabriken @STPLN – Stapelbädden en nationell makerskonferens. Det var den första av sitt slag i Sverige som samlade alltifrån finansiärer, policy makers, potentiella samarbetspartners och massor av svenska makers i samma rum.

Tillsammans kunde deltagare lära från varandra och inspireras till nya projekt. Talare såsom Erik Hannerz, Emma Ewadotter och Kriss Andsten, för att nämna några, fanns på plats för att moderera samtal och workshops kring olika projekt och makerskulturen.

Målet med makerskonferensen var att skapa en naturlig mötesplats för vardags-tekkies och olika organisationer att diskutera behov och hitta eventuella samarbetspartners. Vi på Conrad var med på plats och träffade nya eventuella samarbetspartners och berättade för dem hur vi kan stödja dem i deras arbete genom att sponsrade med bl.a. verktyg och material. Vi hade även med oss ett gäng useless boxes som besökarna fick bygga ihop under AW:n som gick i en rejäl DIY-anda.

Om du missade makerskonferensen, eller medverkade men önskar att återuppleva stämningen på plats så finns det en videoinspelning från evenemanget som du kan se här:

Conrad ser fram emot fler evenemang som stödjer makerskulturen och välkomnar det fortsatta samarbetet med Fabriken @STPLN – Stapelbädden.