#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Minion + Wolverine + Mördar-robot = Elvis?

Halloj vänner! Nu börjar det röra på sig här!

Så fixar du Elvis-frillan

Bråkade med pälsänglarna i börsen och shoppade loss en gummimatta avsedd för bilkoffertar. Är oanständigt yr i bollen tack vare superlim och Elvis-frillor…

conrad_40a

conrad_40b

Rätt gissat, pysslar med Wolvies frisyr. Trots ett himla pillerjobb så tror jag på det här 🙂 Man får limma några centimeter och hålla prylarna på plats så gott man kan. Ibland fastnar grejerna som dom ska, oftast inte. Nåja, limångorna kanske löser upp några proppar i mina långsökta tankebanor – kan man ju alltid hoppas i alla fall haha. Skämt åsido, greja en bra ventilation om ni ska superlimma!!! Pillar på och limmar vidare här:

conrad_40c

conrad_40d

Wolvie äntligen färdig!

Kan inte hålla mig, dåligt tålamod ni vet, vi spolar fram och… *trumvirvel* Filmtajm!

Projekt Läderfejs fortsätter….förkläde av ett grillgaller

Det går framåt med Läderfejs ockå! Jag har släpat hem ett grillgaller och borstat av det så gott jag har kunnat. Sen klippte jag ned det i lämpliga bitar med avbitaren, den här knipexavbitaren måste ni bara kolla in, man blir superstark med den. *WOHOO* jag känner mig som stålmannen!!! (Fast utan rost i kalsipperna). Först knep jag formen av förklädet och lade det mot det jag har av läderfejs, trimmade till det lite till. Sen klippte jag ut en ficka, för alla förkläden har väl en stor ficka mitt fram. Att böja det till rätt form runt skulpturen var klurigare än man tror eftersom metall fjädrar ganska friskt.

Jag tog därför en mindre tub och la på förklädesgallret och drog ett part spännband runt hela klumpen. Jag slängde in några kartongbitar emellan för att allt skulle gå smidigt utan onödiga skador och skavanker.

conrad_34a

Sedan förböjde jag kanterna på fickan och svetsade fast fickan på förklädet.

conrad_34b

Jag skar sedan ut ett par remsor till typ hängslen, skärp (pannband till cykloper o sådant) och…

conrad_34c

böjde ett par ”loopar” och kapade ett par små ”ändbitar” och svetsade ihop en manlig rosett 😉

conrad_34d

Det är de små detaljerna som gör det, haha. Jag började sedan pyssla med förklädet för att försöka passa in det så gott jag kunde…

Jag vet inte, vad tror ni?

conrad_34e

conrad_34f

Fastsvetsning…

conrad_34g

Fixa ansikte till läderfejs

Okej leatherfejs vackra nuna!

Tänder, kapade en remsa ur ett rostfritt rör och svetsade ihop änden. Sen bankade jag och slipade ihop något som kändes tandformigt.

conrad_35

Tunga, klövde ett rör på längden och rundade av ändarna

conrad_36

Tjongade till dem med släggan och svetsade ihop dem parallellt.

Svets-tajm

Här kom ögat/cyklopen på plats och sen började jag experimentera med ärrbildning på stackaren!

conrad_37a

conrad_37b

Korkade in garnityret och tungan.

Men pricken över i:et blir klurigare. Jag har en klar vision hur jag vill att verktyget ska se ut m e n…. Det är lite klurigare hur jag ska få tag i delarna till äventyret. Jag ska göra mitt bästa för att hitta prylarna tills vi ses nästa gång. Och jag ska göra mitt bästa för att ni ska få se någonting färdigt 😉

Vi ses snart, och tills dess vänner…

Simma lugnt!