#Mitt projekt

Har du en tekkie-historia du vill dela med dig av?

Resan fortsätter, efter Bender – Nytt projekt Minions!

Du undrar säkert varför du ska följa en blog som är hopkrafsad av någon som inte vet att blog stavas med två G? Du behöver inte vända sidan upp och ner. Här kommer svaret: Jag gillar att bygga mördar-robotar i plåt! Haha. Syrrans grabb frågade nyss om någon vet hur en galen ko låter? Spring om den säger MUUUH-HA-HA-HAAA.

Sist lovade jag att dyka ner i skrothögen på metallåtervinningen. Jag har hållit mitt löfte, så nu har vi grejer att bygga med!

conrad_03

Fakturan slutade med en påse danska Wienerbröd med schjokoolaaade i mitten, en flaska hojtarolja (läs julmust) och ett löfte om att återkomma som kund.

Nästa steg är att bestämma sig för vilken finish man vill ha när man pusslar ihop delarna. Rostig, plåtren, gnistrande (kanske klarlack är en möjlighet att rostskydda?) eller målad. Sen vet jag att det finns rost-stop som blir en hård mörk lack när det reagerar kemiskt med just rost. Det finns även hammarlack i olika färger nuförtiden. Som ni förstår finns det alternativ att ta ställning till.

Här är mina fynd:

conrad_04

De här gastuberna/flaskorna känns som en bra utgångspunkt att bygga kroppen av. Jag tog en i reserv ifall det är någon buckla eller om något annat skulle dyka upp.

conrad_05

Jag funderar på brillorna, minonerna har ju rätt kul brillor. Det här röret skulle kunna vara lämplig storlek.

conrad_10

Det kan vara knepigt att hitta runda bollar till ögonen så jag kapar en tunn ring och tar ett shoppingspree inne i stan. I femtioelfte butiken hittar jag runda bollar, eller rättare sagt ap-billiga sprayflaskor på Rusta som skulle kunna funka som ögon. Perfekt storlek för röret.

conrad_06

Utöver det som nämnts ovan greppade jag även lite andra grejer på skroten. Ett grillgaller, något konstigt kromat glest galler och ett par udda storlekar på rör. Man vet aldrig vad man behöver så det är bra med lite småtjafs när man ska göra händer/handskar, någon fläns till brillorna och sånt.

Bygget av Minions kan börja…

Vi ger oss i kast med gastuben först eftersom den ska bli kropp och stomme för allt som komma skall. Tanken är att ta bort kranen och kapa bort allt skräp ovanpå och under så vi får kvar själva pumlan. Det kan vara extra spännande att följa bloggen eftersom jag pretty much har noll koll hur man SKA arbeta med sånt här. Jag menar om du hör en jäkla smäll och det flyger förbi en norrlänning och en minion över skallen så kan du ju skriva i comments nedan och intyga att jag arbetar för fullt! Planen är (låter jag som Sickan ur Jönssonligan nu?) först dubbelkolla om det pyser när jag öppnar kranen, nix det gör det inte. För säkerhets skull vrider jag upp kranen på max och lämnar den i skogen bakom kåken över natten. Sen ska jag försöka gänga loss kranen med största skiftnyckeln jag kan finna i farsgubbens garage och tjonga loss den med slägga/skiftnyckel. Allt detta innan jag ens TÄNKER på att sätta vinkelslipen i den här läbbiga grejen/gasflaskan!

conrad_07
Okej nu ska jag avslöja vad det mest tidsödande är i hela bygget vilket jag vet eftersom jag använde en liknande gastub till mitt första bygge, Bender. Färgen sitter något gräsligt på såna här tuber, vinkelslipen är ”the shit” för att forma och kapa stål däremot är vissa färger knepiga eftersom de blir varma och smälter och mest rörs om och blir kvar. Själv slipade jag flera veckor på Benders torso eftersom jag gjorde rookie misstaget att repa plåten med för grovkorniga grejer och finliret till spegelglans var stooort. Men nu sitter jag här med en rejäl bandslip som Conrad skickat för utvärdering.

Och YES rena jackpot! Det som tog mer än två veckors tokslipande tog just mindre än ett par arbetsdagar och bra blev det, kolla!

conrad_08

Alltså kolla noggrant, till och med spegelbild av händerna, titta!!! Har inte ens använt polerskivan än! TACK CONRAD!!!

Jag var beredd på ett jättejobb med färgen så jag kan inte sluta nu när det går så fint och jag har en till pumla som behöver en omgång. Nu ska det slipas!

I det här läget hinner jag filura och klura på detaljerna, olika möjligheter hur de ska se ut, var de ska sitta och hur man kan göra dem. Det roligaste med att bygga själv är att man får göra sin egen översättning av skulpturen irl, dvs till verkligheten. Jag tycker att minonerna har lite tråkiga dojjor och dom tänker jag ändra på, kanske förbättra? U be the judge…

Ålrajt, nu har vi alltså byggstenar. Nästa gång drar vi igång den kreativa processen att börja bygga. Jag säger vi eftersom jag hoppas smitta er med skaparglädje och inspiration så att ni byger något helt knasigt, det vill vi alla se!

Hmm okej nu måste jag erkänna att jag har rätta motivationen att pyssla på lite till så…

conrad_09

Kapat till brillor åt Wolvie

conrad_10

Den här tänkte jag använda som fläns ytterst. Det var ett rakt tunt rör som jag helt enkelt låste fast i kanten med svetstången och snurrade runt utanpå. Sen klöv jag det på längden och därför ser det ut som ovan.

conrad_12

Prylarna ihop för referens. Efter flänsen sitter på ska jag klyva cyklopen och sätta gångjärn på den så det går att öppna. Kanske någon estetisk pryl för att dölja klyvningen, proppar en kromad pinne från ett ugnsgaller runt skarven.

conrad_14

Närbild, så här blev cyklopen hopsvetsad.

Innan jag kastar in handduken och lägger ner pekfingervalsen så måste jag berätta vad jag drömde i natt. Som alla vet är nya Star Wars här och originalgänget är underbart nog tillbaka, dvs Harrison Ford, Mark Hamill mfl. Den massiva reklamen har tydligen satt sig på hjärnan, för detta dök upp när jag knäppte ihop korpgluggarna. En restaurang med mysbelysning, Luke sitter på restaurang med Leia och är löjligt nervös. Han tar fel bestick, skeden, och missar munnen och fonkar den i ansiktet gång på gång. Jedi mästaren Obi Wan Kenobi dyker upp ovanför hans huvud som en telepatisk glödlampa och mysgubbe-rösten Obi Wan – ”Use the fork Luke – the FORK!”

Okej vänner, may the fork be with you!

Vi ses snart…